Laat je motiveren, inspireren en stimuleren

Wij willen graag bijdragen aan een ambitieuze leercultuur en de continue ontwikkeling van landelijke organisaties, O&O fondsen, verenigingen en de uitzendbranche. Hierdoor delen wij graag tips en inzichten van onze experts over leren en ontwikkelen. 

Doe inspiratie op en neem een kijkje naar één van onze artikelen, webinars, boeken, lezingen, learning tips en meer. 

Creëer content die werkt!

Kijk eens in je eigen boekenkast en leer van je eigen favoriete boeken ter activatie van je online content.

In deze video vertelt Matthijs Akkenaar hoe je, je doelgroep kunt bereiken met de ideale mix van audio, video, vormgeving, tekst en interactie, door middel van verschillende leervormen. Zo creëer je content die werkt! 

Bekijk meer learning tips

 

Inspirerende lezingen en artikelen

Lezing: Next Learning 2020

Een online kennisplatform succesvol inzetten voor klanten, partners en leden.
Jij wilt extra waarde bieden aan je klanten, leden of partners. Maar hoe kun je dit op een onderscheidende en duurzame manier doen? In deze sessie laat Matthijs Akkenaar, directeur SkillsTown Connect je zien welke mogelijkheden online trainingen hebben om verbinding met je relaties te maken en te behouden.

Lezing: Keynotespreker Nationaal Congres Opleiding & Ontwikkeling 2019

Tijdens de lezing van Matthijs Akkenaar (21st century skills) praat hij ons bij over een wereld die continu verandert en waar steeds meer van ons wordt verwacht. Veel activiteiten vinden online plaats en er komen steeds vaker nieuwe manieren van werken. Het is een uitdaging om hiermee om te gaan en je te laten ondersteunen bij deze ontwikkelingen. Welke competenties heb je hierbij nodig en hoe kun je die ontwikkelen?

 

 

Lezing: What’s Going on in Retailing editie 2019

Wat online leren kan doen voor je employer branding. De juiste medewerkers vinden en binden kan lastig zijn, maar wie tijd en energie steekt in employer branding is de concurrentie voor. Laat je inspireren door een collega uit de branche. Matthijs Akkenaar, Commercieel directeur SkillsTown vertelt hoe je een optimaal onboarding traject in kunt richten met behulp van online leren. 

Lezing: Consortium voor Innovatie 21e eeuwse vaardigheden en het bedrijfsleven 2018

Het netwerk LRN21 organiseert samen met het CvI deze themamiddag in het Innovatiehuis. Sprekers zijn deze middag Matthijs Akkenaar en Hans Schuurmans, auteurs van het boek “21 century skills voor organisaties” en Alex van der Linden en Marcel de Leeuwe delen de ervaringen van KLM Learning & Development.

SkillsTown presenteert: webinars met impact!

Hoe bereik je, je doelgroep bij een webinar? Komt je boodschap wel goed over? En hoe hou je de aandacht van deelnemers van begin tot eind vast? Zomaar een paar vragen om tot de kern te komen: heeft je webinar echt impact? SkillsTown is vooral bekend als dé online opleider voor professionals, waarbij webinars een belangrijk onderdeel zijn van de aangeboden lesstof. 

Lees meer

Steeds meer scholen en besturen starten een eigen academie

Professionalisering van de leerkracht staat hoog op de agenda van de overheid, maar ook van veel schoolbesturen en directeuren. Eén van de manieren om daar invulling aan te geven is het starten van een eigen schoolacademie met e-modules. In dit artikel leest u een aantal ervaringen van scholen die hun eigen academie gestart zijn in samenwerking met Heutink Trainingen of er dit najaar voor het eerst mee aan de slag zijn gegaan.

Meer lezen

Verenigingen en hun rol als opleider

Verenigingen spelen een prominente rol in het verzamelen en delen van informatie over hun werkgebied. Vaak brengt dit met zich mee dat ze een rol nemen in het opleiden en verder ontwikkelen van mensen. Dit geldt zeker voor beroeps- en brancheverenigingen. Maar ook andere verenigingen zijn hierin actief, denk aan sportbonden of verenigingen die veel vrijwilligers inzetten om hun doelen te realiseren.

Lees meer

 

Inspirerende boeken

21st century skills

De 21ste eeuw staat in het teken van digitalisering. In de 18 jaar die tot nu toe gepasseerd zijn, hebben vele nieuwe technologieën hun intrede gedaan. Smartphones, tablets, Facebook, de cloud, 3D-printers, we zijn ze deze eeuw volop gaan gebruiken. Dit alles heeft grote gevolgen voor ons werk. Banen zullen verdwijnen, werkzaamheden gaan veranderen en er zullen nieuwe banen bijkomen. Daarom hebben we nieuwe vaardigheden nodig; de 21st century skills. In dit boek verkennen we dit begrip en leggen we het accent op de betekenis hiervan voor organisaties en werknemers. Een nieuw tijdperk is aangebroken, een tijdperk van een leven lang leren. Ben jij er klaar voor?

Bestellen

De presterende organisatie

Kasper Boon en Hans Schuurmans zijn de oprichters van SkillsTown, Nederlands grootste online opleider. Danny van Heesch studeerde in 2015 cum laude af als sociaal psycholoog. In dit boek laten de auteurs zien dat het bij 'Het Nieuwe Leren' niet zozeer om een lerende organisatie gaat, maar dat leren uiteindelijk tot betere prestaties moet leiden. Vanuit die invalshoek vallen onderwerpen als 'performance support' en '70-20-10' onmiddellijk op hun plaats. Tevens wordt duidelijk dat het bij het onderwerp 'presteren in deze kennismaatschappij' niet altijd om leren gaat, maar ook om 'Het Nieuwe Informeren'. Het boek laat zich het beste als volgt samenvatten: 'Van een lerende organisatie tot een presenterende organisatie.

Bestellen

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.