Volg voordelig één van onze STAP-opleidingen met het STAP-budget

Wil je een opleiding volgen om jezelf verder te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten? Met het STAP-budget kun je maximaal € 1.000,- per jaar ontvangen voor het volgen van een opleiding of training.

Ontdek de mogelijkheden

 

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze subsidie wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt. Het kabinet stelt jaarlijks 200 miljoen beschikbaar, waarmee naar schatting ruim 200.000 mensen (een deel van) hun opleiding kunnen betalen. De meeste opleidingskosten vallen onder deze regeling. Ontvang tot € 1.000,- aan STAP-subsidie per jaar.

 

Wat zijn de aanvraagtermijnen?

Het budget van het kabinet wordt elk jaar verdeeld over zes aanvraagtermijnen. Omdat het hier om een subsidieregeling gaat, hoef je het ontvangen bedrag niet terug te betalen. Zelfs voorschieten van de kosten van een opleiding is niet nodig. Op die manier hoopt het kabinet dat meer mensen de financiële mogelijkheid hebben om zelf een opleiding te volgen.

Veel gestelde vragen en tips

Voorwaarden STAP-budget

Wie mag gebruik maken van de STAP-subsidie? Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget, zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen:

Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd

Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk

Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering

Je scholing start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn

Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen

Je ontvangt geen lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen

Hoe werkt het inschrijfproces?
Het STAP-budget wordt uitgevoerd door UWV. Zodra de aanvraagtermijn start, kun je via het UWV inschrijven. Is het budget op, dan is aanvragen niet meer mogelijk en moet je bij de volgende aanvraagtermijn opnieuw inschrijven. Nadat het STAP-budget is toegekend, ontvangt de opleider het bedrag en wordt dit in mindering gebracht op de opleidingskosten.

Ons advies
De iMBE-start van SkillsTown is de ideale online oplossing voor het STAP-budget. Meer weten? Neem dan direct contact op met het team van SkillsTown Connect

Neem contact op

Werk aan je ontwikkeling

Volg één van onze topopleidingen

Word een topmanager

Door de pandemie en de instroom van nieuwe generaties op de werkvloer is de rol van managers radicaal veranderd. Hoe kun je talenten aantrekken, goed onboarden, ontwikkelen en behouden? Hoe kun je effectief hybride leidinggeven? Wat kun je doen om je mensen mentaal en fysiek vitaal te houden? Hoe haal je het beste uit jezelf en je team om zo de organisatiedoelstellingen te behalen?

In de blended opleiding ‘Word een topmanager’ ga je op zoek naar de leiderschapsstijl die jou in staat stelt om te excelleren binnen de organisatie. Je leert talenten te herkennen en op de juiste manier te ontwikkelen in een vitale werkomgeving. Met als gevolg dat medewerkers minder stress ervaren, hun talenten op de juiste manier benutten en geïnspireerd samenwerken. Je vergroot je zelfinzicht als leider met een betere balans tussen je interesses, je waarden en persoonlijkheid.

Aan de hand van een zelfscan, concrete opdrachten en de behandeling van een praktijkcase krijg je uiteenlopende methodes aangereikt om je managementkwaliteiten naar een hoger plan te tillen. Tijdens de afsluitende praktijkdag krijg je alle tools in handen om uit te kunnen groeien tot een topmanager.

 

Na het volgen van deze opleiding:

Werk je als manager vanuit een heldere missie, visie en doelstellingen
Ben je je meer bewust van jouw leiderschap en volg je de juiste routines om meer uit jezelf te halen
Herken en benut je talenten op de juiste manier en coach je hen om het beste uit zichzelf en het team te halen
Communiceer en geef je leiding op een heldere manier, waardoor je sneller je (team)doelstellingen behaalt

 

Over het programma:

Het programma van deze opleiding bestaat uit vier blokken:

Blok 1: Leer je leidinggevende kwaliteiten beter kennen én daardoor beter benutten (scans)
Blok 2: Leiderschap en persoonlijkheid als basis voor een topmanager (elearning)
Blok 3: Talentgericht leiderschap. Haal het beste uit jezelf en je team (elearning)
Blok 4: Afsluitende praktijkbijeenkomst met certificaat

Docent:
Wout Plevier

Doelgroep:
De opleiding is bedoeld voor professionals met een leidinggevende functie, die een topniveau willen bereiken in het laten excelleren van medewerkers en teams. Met deze opleiding werk je aan je duurzame inzetbaarheid en vergroot je je toekomstmogelijkheden. 

Niveau:
HBO-niveau

Ons advies
Deze STAP-opleiding is de ideale online oplossing voor het STAP-budget. 

Meld je aan

 

Word een online learning expert

De stormachtige groei van online leren zet de wereld van Learning & Development compleet op zijn kop. Wat heb je nodig voor de succesvolle lancering van een online leerplatform? En hoe krijg je medewerkers hiermee in de leerstand?

Door het volgen van de blended opleiding ‘Word een Online Learning Expert’ leg je hiervoor een stevige basis. Aan de hand van een zelfscan, concrete opdrachten en de behandeling van een praktijkcase krijg je uiteenlopende methodes aangereikt om medewerkers in de leerstand te krijgen.

Verder krijg je inzicht in de geheimen achter krachtige online leercontent zoals micro-learnings, webinars en podcasts. En tijdens de afsluitende praktijkdag krijg je van ervaringsdeskundigen alle tools in handen om zelf een hoogwaardig e-learning platform in te richten.

Na het volgen van deze opleiding:

Weet je hoe je online leren succesvol kunt inzetten binnen organisaties
Heb je alle tools in handen om een online leerplatform te lanceren en/of te optimaliseren
Weet je aan welke knoppen je moet draaien om medewerkers in de leerstand te krijgen

Over het programma:
Het programma van deze opleiding bestaat uit vier blokken:

Blok 1: Ontdek leer- en ontwikkelstijlen bij jezelf en anderen (scans)
Blok 2: Online leercontent met impact ontwikkelen, zoals micro-learnings, webinars en podcasts
Blok 3: Succesvol online leren implementeren bij medewerkers en organisatie
Blok 4: Afsluitende praktijkbijeenkomst met certificaat

Docenten:
Lisan van der Lee & Peter van den Hout

Doelgroep:
De STAP-opleiding is gericht op HR(D)- en Learning-professionals die online leren in organisaties op een hoger plan willen brengen en daarmee willen bijdragen aan de ontwikkeling naar een lerende organisatie.

Met deze opleiding werk je aan je duurzame inzetbaarheid en vergroot je je toekomstmogelijkheden.

Niveau:
HBO-niveau

Ons advies
Deze STAP-opleiding is de ideale online oplossing voor het STAP-budget. 

Meld je aan

Word een hunter

Een goede Sales- of Accountmanager moet niet alleen de ins en outs van een product of dienst kennen, maar zich ook maximaal kunnen verplaatsen in de klant. Hoe haal je grote klanten binnen vanuit deze klantfocus? Hoe zet je marketingkansen om in concrete conversie? En met welke onderhandelingsvaardigheden weet je tevreden en terugkerende klanten aan je te binden?

Met de blended opleiding ‘Sales- of Accountmanager: word een hunter!’ kun je uitgroeien tot degene die grote klanten voor de organisatie binnenhaalt. De opleiding start met een zelfscan die aantoont hoe sterk jij je in de klant kunt verplaatsen; uiteraard zijn hier een aantal opdrachten aan gekoppeld. Een e-learning module biedt de nieuwste inzichten op het gebied van sales en marketing en het toenemend belang van e-commerce. Aansluitend volg je een praktische module waarin je je onderhandelingsvaardigheden op een hoger plan brengt.

Maar uiteraard gaat het niet alleen om theorie. We sluiten de opleiding af met een speciale praktijkdag onder begeleiding van ervaren saleshunters. Want de praktijk kan soms hard zijn, maar voor de echte hunter is dat juist een super uitdaging!

Na het volgen van deze opleiding:

Weet je hoe je klantfocus kunt omzetten in conversie naar grote klanten
Kun je onderhandelingsvaardigheden inzetten voor klantenbinding
Kun je nieuwe inzichten in sales en marketing direct in de praktijk toepassen


Over het programma:
Het programma van deze opleiding bestaat uit vier blokken:

Blok 1: Leer je (sales)kwaliteiten beter kennen én daardoor beter benutten (scans)
Blok 2: De basis van succesvol verkopen
Blok 3: Word een toponderhandelaar
Blok 4: Afsluitende praktijkbijeenkomst met certificaat

Docent:
Marjolein Brocatus

Doelgroep:
De opleiding is bedoeld voor professionals op het gebied van Sales- en Accountmanagement. Met deze opleiding werk je aan je duurzame inzetbaarheid en vergroot je je toekomstmogelijkheden.

Niveau:
HBO-niveau

Ons advies
Deze STAP-opleiding is de ideale online oplossing voor het STAP-budget. 

Meld je aan

Word een vitaliteit expert

Vitale medewerkers ervaren meer werkgeluk en zorgen voor betere resultaten. Verhoging van de vitaliteit staat daarom hoog op de agenda van organisaties. Maar wat houdt vitaliteit precies in en aan welke knoppen kun je draaien om medewerkers vitaler te maken?

Met deze blended opleiding ontwikkel je een bredere blik op vitaliteit en krijg je praktische tools aangereikt om de vitaliteit van medewerkers binnen je organisatie te verhogen. Je start met een persoonlijkheidsscan; door inzicht in je eigen persoonlijkheidskenmerken herken je deze ook eerder bij je collega’s. Dit is van belang om te achterhalen welke instrumenten je het beste kunt inzetten op het gebied van vitaliteit.

In een reeks webinars krijg je praktische input om de vitaliteit van mensen te verhogen. Vervolgens leer je aan de hand van verschillende podcasts hoe je mindfulness hierbij kunt inzetten. In de afsluitende praktijkbijeenkomst kun je al de vragen die je nog hebt aan een expert voorleggen en van gedachten wisselen met de andere deelnemers aan de opleiding.

Na het volgen van deze STAP-opleiding:
• Ken je de ins en outs van vitaliteit en weet je wat dit betekent voor jouw organisatie
• Heb je praktische tools in handen om de vitaliteit binnen jouw organisatie te verhogen
• Ervaar je meer zekerheid in je rol als expert en kun je advies geven aan je collega’s over vitaliteit

Over het programma:
Het programma bestaat uit vier blokken:

Blok 1: Big Five Persoonlijkheid (zelfscan)
Blok 2: Werken aan vitaliteit (e-learning)
Blok 3: De kracht van mindfulness (e-learning)
Blok 4: Afsluitende praktijkbijeenkomst met certificaat

Docent:
Klaas Koster

Doelgroep:
De opleiding is gericht op operationeel-tactische medewerkers van afdelingen HR en facility, office-managers en afdelingshoofden.

Met deze opleiding werk je aan je duurzame inzetbaarheid en vergroot je je toekomstmogelijkheden. Gedurende de hele opleiding krijg je ondersteuning, zowel tijdens de e-learning als tijdens de afsluitende praktijkbijeenkomst.

Niveau:
HBO-niveau

Ons advies
Deze STAP-opleiding is de ideale online oplossing voor het STAP-budget. 

Meld je aan

iMBE-start management & leiderschap (NL & EN)

Deze Engelstalige online individual MBE (iMBE-start), de gerenommeerde opleiding voor managers en leidinggevenden, combineert persoonlijke ontwikkeling met brede zakelijke kennis en strategisch denken.

Je gaat eerst aan de slag met een zelfscan, waarin je erachter komt wat je voorkeursstijl op het gebied van leiderschap is. Na het volgen van een e-learning over Management basics, verdiep je je in persoonlijkheidskenmerken en competenties van leiders. De iMBE-start sluit af met een praktijkbijeenkomst waarin je onder meer je behaalde certificaat in ontvangst neemt.

Na het volgen van deze opleiding:

Over het programma:

Het programma van deze iMBE-start bestaat uit de volgende onderdelen:

Doelgroep:

De opleiding is bedoeld voor (startende) leidinggevenden die meer praktijkkennis op willen doen. Met deze opleiding werk je aan je duurzame inzetbaarheid en vergroot je je toekomstmogelijkheden. iMBE-start heeft geen NVAO-accreditatie en is niet gekoppeld aan een officiële Master-titel. Met onze cMBE en iMBE-opleidingen streven we ook niet naar gelijkwaardigheid maar naar een eigen identiteit. Dus om misverstanden te voorkomen: een accreditatie met Open Badges is niet te vergelijken met een NVAO-accreditatie die gekoppeld is aan een officiële Master-titel. Met onze cMBE-opleiding bieden we een managementopleiding met een geheel eigen identiteit.

Docenten:
Em. Prof dr. Ir Kasper Boon & Wout Plevier

Niveau:
HBO-niveau

Ons advies
Deze STAP-opleiding is de ideale online oplossing voor het STAP-budget. Meld je direct aan via

STAP-opleidingen iMBE NL

STAP-opleidingen iMBE EN

Word een professional op het gebied van snellezen en productief werken

Maar liefst 70 procent van ons huidige werk bestaat uit het creëren, verspreiden of toepassen van kennis. Om duurzaam inzetbaar en relevant voor de arbeidsmarkt te blijven, moet je in staat zijn om snel informatie te doorgronden en verwerken. Hoe krijg je grip op de toenemende stroom van informatie en zorg je voor effectieve verwerking hiervan?

In de blended opleiding ‘Word een professional op het gebied van snellezen en productief werken’ leer je de beste technieken uit snellezen, productief werken, geheugentraining en performancegericht werken. Je voert eerst een online scan uit waarin je je doelstellingen bepaalt, een nulmeting uitvoert op leessnelheid en begrip en inzicht vergaart in jouw effectiviteit van werken. Dan volg je een praktische e-learning over tijdefficiënt werken, snellezen, geheugentraining, notatietechnieken en performancegericht werken in de praktijk.

In de opleiding komt elke vorm van informatie aan bod: e-mail, rapporten, vakliteratuur, boeken, mondelinge communicatie uit vergaderingen en telefoongesprekken en digitale informatie. De opleiding sluit af met een praktijkbijeenkomst waarin je een concreet stappenplan opstelt met nieuwe werkroutines die je als kenniswerker effectiever, productiever en ook meer ontspannen maakt.

Na het volgen van deze opleiding:
• Verwerk je elke vorm van informatie sneller en effectiever
• Onthoud je informatie langdurig als parate kennis en werk je productiever
• Ervaar je meer rust en betere focus

Over het programma:
Het programma bestaat uit de vier blokken:
Blok 1: Nulmeting en SLiM! Zelfscan
Blok 2: Tijdefficiënt werken (e-learning)
Blok 3: Snellezen, Geheugentraining & Notatietechnieken (e-learning)
Blok 4: Afsluitende praktijkbijeenkomst ‘Performancegericht werken’ met certificaat.

Docent:
Wout Plevier

Doelgroep:
De opleiding is bedoeld voor ambitieuze professionals die veel informatie moeten verwerken; van de R&D-ingenieur die een nieuw product ontwikkelt en de consultant die zijn kennis toepast om bedrijven te stroomlijnen, tot de leidinggevende die strategisch de koers van een organisatie uitzet.

Met deze opleiding werk je aan je duurzame inzetbaarheid en vergroot je je toekomstmogelijkheden. Gedurende de hele opleiding krijg je ondersteuning, zowel tijdens de e-learning als tijdens de afsluitende praktijkbijeenkomst.

Niveau:
HBO-niveau

Ons advies
Deze STAP-opleiding is de ideale online oplossing voor het STAP-budget. 

Meld je aan

Succesvol ondernemen kun je leren

 
Nieuwe manieren van denken en doen, visie, drive, doorzettingsvermogen, lef en optimisme. Dat zijn termen die we associëren met ondernemerschap. Maar wat is ondernemen nu eigenlijk precies en hoe kun je er een succes van maken? In deze blended opleiding leer je je eigen ondernemerskwaliteiten beter kennen, zodat je die voortaan succesvol kunt inzetten voor je klanten.

Waar anderen voorzichtig opereren en bang zijn voor het nemen van beslissingen met verstrekkende gevolgen, grijpen ondernemende personen hun kansen. Zij laten zich door wat tegenwind niet uit het veld slaan, doen dingen op een eigen wijze en hebben geleerd om naar hun intuïtie te luisteren.

Tijdens deze opleiding leer je dat de weg naar succes ook betekent dat je fouten moet durven te maken. Ook krijg je praktische tips om een idee van concept tot realiteit te brengen en jouw persoonlijke missie te realiseren. Om dit te bereiken zul je veel moeten onderhandelen, dus werken we ook aan je onderhandelingsvaardigheden.

Na het volgen van deze opleiding:

Over het programma:

Het programma van deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Docent:
Hans Schuurmans

Doelgroep:

De opleiding is bedoeld voor ondernemers, zzp’ers en iedereen die een bedrijf wil starten.

Met deze opleiding werk je aan je duurzame inzetbaarheid en vergroot je je toekomstmogelijkheden. Gedurende de hele opleiding krijg je ondersteuning, zowel tijdens de e-learning als tijdens de afsluitende praktijkbijeenkomst.

Ons advies
Deze STAP-opleiding is de ideale online oplossing voor het STAP-budget. 

Meld je aan

Vrouwelijk leiderschap

 
Veel topposities worden nog steeds grotendeels door mannen bekleed. Tegelijkertijd is er een grote behoefte aan een nieuwe bestuurscultuur en meer vrouwelijk leiderschap. Hoe kun je als vrouw je ‘feminiene’ leiderschapskwaliteiten meer de ruimte geven om tegenwicht te bieden aan ‘masculiene’ krachten? In deze blended opleiding krijg je concrete handvatten om jezelf als vrouwelijk leider steviger te positioneren binnen je organisatie.

Je bent een vrouwelijke leidinggevende met talent. Je weet wat je wilt zeggen en doen, en toch merk je dat je door mannelijke energie in je omgeving (of in jezelf) onvoldoende in je kracht staat. Je wilt graag authentiek blijven, je toegevoegde waarde vergroten en een meer gelijkwaardige positie innemen binnen je organisatie.

In deze opleiding ontwikkel je je sterke kanten als vrouwelijk leider en leer je omgaan met situaties die een meer ‘masculiene’ energie nodig hebben. Je krijgt concrete handvatten om jezelf steviger te positioneren en je zichtbaarheid en invloed binnen de organisatie te vergroten.

Docenten:
Brenda Slagter & Wout Plevier

Na het volgen van deze opleiding:

Spreken voor groepen

 
Wil je geen stress meer ervaren als je een presentatie moet geven of een praatje moet houden voor een groep? Wil je leren hoe je een levendig verhaal vertelt dat mensen nooit meer vergeten? In deze blended opleiding ontdek je hoe je de beste spreker in jezelf naar boven haalt. Voortaan presenteer je authentiek, vol zelfvertrouwen, inspirerend en met impact!

De kern van presenteren is authentiek jouw story vertellen, zodanig dat het publiek het nooit meer vergeet. Je zorgt ervoor dat je toehoorders absoluut iets gaan doen of zeker iets gaan laten, waarbij je altijd voor 100 procent jezelf blijft.

In deze opleiding ga je aan de slag met het structureren van je presentatie, de inzet van je houding en stem, het gebruik van visuals, de ruimte en verschillende werkvormen. Je werkt daarbij aan een presentatie die je tijdens de afsluitende praktijkbijeenkomst houdt in een veilige setting van de groep.

Docent:
Wout Plevier


Na het volgen van deze opleiding:

 Vier topopleidingen uitgelicht:

 

 

Ontdek meer opleidingen bij onze partner Online Academy! 

Volg met het STAP-budget ook kosteloos een opleiding bij onze partner. Meld je aan via de website van Online Academy

Als logistiek medewerker weet jij na deze opleiding alles over magazijn- en voorraadbeheer

Introductie

Wil jij graag de eerste stap zetten als logistiek medewerker in bijvoorbeeld een magazijn, transportbedrijf of distributiecentrum? Geen probleem. Met deze opleiding stoom jij jezelf helemaal klaar om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Alle belangrijke onderwerpen op het gebied van logistiek komen aan bod. Je verdiept je onder andere in magazijn- en voorraadbeheer, je leert hoe je goederen ontvangt, controleert en verpakt en verzendklaar maakt. Je gaat ook aan de slag met creëren van een veilige werkomgeving voor jou en je (toekomstige) collega’s. Daarnaast doe je kennis op over de ontvangst en verwerking van goederen. Na een succesvolle afronding, kun jij zelfverzekerd de praktijk in!

Spreekt de logistieke sector je aan en wil je hierin stappen vooruit zetten? Ga dan actief aan de slag met deze opleiding.

Niveau

Voor deze opleiding heb je minimaal mbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die werkzaam is of zal zijn in de logistiek en stevige basiskennis wil beheersen.

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Magazijn lay-out
 • Borden in het magazijn
 • Hulp en transport- middelen
 • Kwaliteit & Arbo 1
 • Orders
 • Goederenontvangst
 • Orderproductie voorbereiden
 • Orders verzamelen
 • Laden van goederen
 • Verzendklaar maken
 • Voorraadinventarisatie

Duur

De opleiding duurt 5 weken en bedraagt een studiebelasting van ongeveer 3 uur per week. We adviseren je elke week één online module te volgen. Wanneer je deze hebt afgerond, ga je verder met de volgende module. Zo behoud jij focus op dat ene onderwerp, veel beter voor jouw leerrendement.

Afsluitende virtual classroom

Je sluit de opleiding af met deelname aan een live online virtual classroom, waarin je extra opdrachten krijgt van de docent en je resterende vragen kunt voorleggen. Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs van deelname en afronding.

Leer inzicht krijgen in grote hoeveelheden data.

Introductie

Veel data? Veel inzicht! In ons werk krijgen we steeds meer te maken met grote hoeveelheden data, maar hoe analyseer je om tot waardevolle inzichten te komen? Hoe houd je dit vervolgens overzichtelijk en duidelijk gevisualiseerd? In deze opleiding komen alle belangrijke onderwerpen aan bod, zodat jij je eerste stap als data-analist kan zetten.

Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met Big Data. Wat is het en wat kun je ermee als organisatie? Kom erachter hoeveel data je eigenlijk al in huis hebt, hoe bruikbaar deze is en op welke wijze je kunt gaan analyseren. Je gaat ook aan de slag met Power Bi, een krachtige tool om data overzichtelijk weer te geven en in mooie visualisaties. Verder leer je hoe je formules en functies echt goed kunt beheersen in Excel, zodat je hiermee ook data verder kunt analyseren. En natuurlijk leer je alles over machine learning, dé technologie die op dit moment voor de grootste innovatiekracht zorgt. Iets voor jou?

Na het succesvol afronden van de opleiding heb jij alles in huis voor die eerste stap richting data-analyse te zetten!

Let op! Om deze opleiding en de bijbehorende opdrachten goed te kunnen volgen, heb je Microsoft Excel nodig en een school- of werkmailadres, waarmee je een account voor Power Bi kunt aanmaken.

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Big Data
 • Introductie in Power Bi
 • Excel Advanced: Formules en Functies
 • Machine Learning

Niveau

Voor de opleiding heb je minimaal hbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die wil starten met het analyseren en overzichtelijk maken van grote hoeveelheden data. Een beetje technische achtergrond is handig, maar is niet noodzakelijk om deze opleiding te volgen.

Duur

De opleiding duurt 5 weken en bedraagt een studiebelasting van ongeveer 3 uur per week. We adviseren je elke week één online module te volgen. Wanneer je deze hebt afgerond, ga je verder met de volgende module. Zo behoud jij focus op dat ene onderwerp, veel beter voor jouw leerrendement.

Afsluitende virtual classroom

Je sluit de opleiding af met deelname aan een live online virtual classroom, waarin je extra opdrachten krijgt van de docent en je resterende vragen kunt voorleggen. Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs van deelname en afronding.

erbeter je communicatie als zorgprofessional.

Introductie

Wil je betere cliëntgesprekken voeren en aan de slag met de methodiek van motivational interviewing, evidence based practice en klinisch redeneren? Dan is deze opleiding ideaal voor jou. Of je nu je kennis wilt opfrissen, of nog niet helemaal thuis bent in de theoretische zorg, je start hoe dan ook met het opdoen van medische basiskennis. Hoe dan ook kan deze start geen kwaad. Daarna ga je aan de slag met de methodiek van motivational interviewing, evidence based practice en klinisch redeneren. Stuk voor stuk vaardigheden die steeds belangrijker worden voor iedereen die werkzaam is in de zorg.

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Medische Basiskennis
 • Motivational Interviewing voor de Zorg
 • Evidence Based Practice
 • Klinisch Redeneren

Niveau

Voor deze opleiding heb je hbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die werkzaam is binnen de verpleegkunde en paramedische beroepen. We vragen je in de opleiding regelmatig om een casus uit je eigen praktijk te kiezen. Als je geen patiënten behandelt, bieden wij fictieve casussen aan waarmee je kan werken. Ben je niet werkzaam in dit domein? Dan is het alsnog goed om deze inzichten en methoden toe te passen.

Duur

De opleiding duurt 5 weken en bedraagt een studiebelasting van ongeveer 3 uur per week. We adviseren je elke week één online module te volgen. Wanneer je deze hebt afgerond, ga je verder met de volgende module. Zo behoud jij focus op dat ene onderwerp, veel beter voor jouw leerrendement.

Afsluitende virtual classroom

Je sluit de opleiding af met deelname aan een live online virtual classroom, waarin je extra opdrachten krijgt van de docent en je resterende vragen kunt voorleggen. Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs van deelname en afronding.

Na deze opleiding kan jij scripts programmeren.

Introductie

Wil je de basis van C#, Java en Python onder de knie krijgen? In deze opleiding ga je zelf aan de slag met het programmeren van scripts. In deze opleiding leer jij de basis van C#, Java en Python. Vanaf het eerste moment bouw je al bruikbare en werkende stukken code, zodat je straks zelf eenvoudige applicaties kunt programmeren. De aandacht in deze talen ligt op de zogeheten ‘back-end’. De achterkant van systemen als het ware. Dit wil zeggen dat je vooral veel met logica zal werken en de functionaliteiten maakt. Na de opleiding kan je natuurlijk zelf kiezen op welke vlakken jij je nog verder wilt verdiepen of verbreden én je kies je jouw persoonlijk specialisme.

Let op! Om direct te kunnen programmeren, moet je eerst een aantal (gratis) programma’s downloaden, waarin je aan de slag gaat. Denk aan Visual Studio Express, een Java Development Kit, NetBeans en Komodo Edit.

Tip? Volg deze opleiding op je desktop! Dan kun je meteen zelf aan de slag met programmeren.

Niveau

Voor deze opleiding heb je hbo werk- en denkniveau nodig.

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Programmeren in C#
 • Programmeren in Java
 • Programmeren met Python

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor iedereen die zijn of haar eerste stap wil zetten als back end developer. Voorkennis van programmeren is niet nodig!

Duur

De opleiding duurt 5 weken en bedraagt een studiebelasting van ongeveer 3 uur per week. We adviseren je elke week één online module te volgen. Wanneer je deze hebt afgerond, ga je verder met de volgende module. Zo behoud jij focus op dat ene onderwerp, veel beter voor jouw leerrendement.

Afsluitende virtual classroom

Je sluit de opleiding af met deelname aan een live online virtual classroom, waarin je extra opdrachten krijgt van de docent en je resterende vragen kunt voorleggen. Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs van deelname en afronding.

Leer hoe je een mooie en effectieve webpagina bouwt.

Introductie

Aan de slag als front end developer, maar eerst nog basis kennis opdoen en oefenen met programmeren? Geen probleem, zet hier je eerste stap!

Tijdens deze opleiding start jij direct zelf met werken in HTML, JavaScript en PHP. Na afloop kan jij een dynamische webpagina bouwen en heb je jouw eerste stappen gezet op het pad naar de kennis en kunde van een front-end programmeur. Perfect als je een eigen website wilt bouwen, of als je een eerste stap als developer wilt zetten.

Let op! Om direct te kunnen programmeren, moet je eerst een aantal (gratis) programma’s downloaden, waarin je aan de slag gaat. Denk aan XAMMP, Sublime Tekst en Visual Studio.

Tip? Volg deze opleiding op je desktop! Dan kun je meteen zelf aan de slag met programmeren.

Niveau

Voor deze opleiding heb je hbo werk- en denkniveau nodig.

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Programmeren met HTML en CSS
 • Programmeren met JavaScript
 • Programmeren met PHP

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor iedereen die wil starten met het maken van dynamische webpagina’s. Voorkennis van programmeren is niet nodig.

Duur

De opleiding duurt 5 weken en bedraagt een studiebelasting van ongeveer 3 uur per week. We adviseren je elke week één online module te volgen. Wanneer je deze hebt afgerond, ga je verder met de volgende module. Zo behoud jij focus op dat ene onderwerp, veel beter voor jouw leerrendement.

Afsluitende virtual classroom

Je sluit de opleiding af met deelname aan een live online virtual classroom, waarin je extra opdrachten krijgt van de docent en je resterende vragen kunt voorleggen. Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs van deelname en afronding.

 

 Ervaringen van voorgaande deelnemers 

''Session was good, especially the live exercise.''

Brett M.

Volgde de opleiding 'iMBA-start (engels)'

''De praktijkdag afgelopen vrijdag vond ik fantastisch! De opleiding voldeed zeker aan de verwachtingen: ik wilde zoveel mogelijk te weten komen over de toekomst van online leren. Ook leuk dat ik nu nog verder kan met de aangevulde content in de gepersonaliseerde leeromgeving. Ga ik zeker nog de tijd voor nemen.''

Yvonne van D. 

Volgde de opleiding 'Word een online learning expert'

''Ik heb de opleiding, en vooral de praktijkbijeenkomst, als erg leerzaam ervaren!''

Mariëlle K.

Volgde de opleiding 'Word een hunter'

''De opleiding heb ik als motiverend en vernieuwend ervaren maar het was wel anders dan dat ik had verwacht.''

Orpheo S.

Volgde de opleiding 'Word een topmanager'

 

 

I enjoyed the meeting and thought it was a nice way to close off the course. It was great to meet the other professionals taking the course and the people who created it. I enjoyed the practical exercise and the discussions we had.

Emma G. 

Volgde de opleiding 'iMBA-start (engels)'

 

 

Afgelopen praktijkbijeenkomst heb ik als prettig en inspirerend ervaren. Leuk ook om te zien hoe jullie prachtige kantoor eruit ziet en kennis met jullie te maken. De opleiding vond ik erg interessant, hoewel enkele delen niet geheel op mij van toepassing waren (omgaan met een burn-out en agressie). Maar ik heb wel kennis kunnen maken met de mogelijkheden van jullie platform en veel interessante kennis kunnen opdoen. Ik kijk dan ook terug op een inspirerende maand en leuke afsluiting in Eindhoven.

Judith W. 

Volgde de opleiding 'Word een online learning expert'

 

 

Ik vond de opleiding heel leerzaam en meest geleerd van praktijkbijeenkomst bij jullie op kantoor.

Jurgen G. 

Volgde de opleiding 'Word een top manager'

Heel goed. Ben er blij mee en ik heb veel geleerd. Ook van de andere deelnemers.

Dwight F. 

Volgde de opleiding 'Word een top manager'

Vraag op 1 november jouw STAP-budget aan

Ontdek de mogelijkheden

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.