Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Bekijk eerst deze duidelijk video! Heb je een vraag? Neem dan altijd contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Email ons

Whatsapp ons

Hieronder in je onze digitale handleiding met hele goede tips!

 

Digitale handleiding: Stappenplan voor het STAP-budget

Je kunt je via het aanmeldingsformulier op deze pagina aanmelden voor een topopleiding bij SkillsTown. Kies de opleiding die jij met het STAP-subsidie wilt volgen en vul de andere vereiste gegevens in.

Wanneer je, je succesvol hebt aangemeld voor een opleiding, krijg je van ons per mail de bevestiging van deelname inclusief je aanmeldbewijs.

Dit aanmeldbewijs moet je op tijd inleveren bij het UWV STAP portaal om de subsidie van €1.000,- aan te vragen. 

Nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding en het aanmeldbewijs hebt ontvangen, moet je deze aanleveren bij het STAP-portaal van het UWV. Het UWV beoordeeld je aanvraag binnen 4 weken. 

Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor de STAP-subsidie. Is het budget nu op? Probeer het dan opnieuw in de volgende aanvraagperiode.

Aankomende aanvraagperiodes:

  • 2 januari 2023
  • 1 maart 2023 (mogelijk wordt dit 2 maart 2023)
  • 1 mei 2023
  • 3 juli 2023
  • 4 september 2023
  • 1 november 2023

In deze handleiding lees je meer over het inschrijfproces bij het UWV.

Als je op tijd jouw aanvraag hebt ingediend bij het UWV en voldoet aan alle voorwaarden, dan krijg je van het U WV goedkeuring voor het STAP-budget. Wij zorgen samen met het UWV voor de juiste financiële afhandeling van de subsidie. 

Wanneer wij het STAP-budget van het UWV hebben ontvangen, zorgen we dat jij vier weken na het indienen van je aanvraag start met je gekozen opleiding. Je ontvangt hiervoor inloggegevens per mail.

Wij koppelen het bewijs van deelname aan je gekozen opleiding terug aan het UWV. Daarna checkt het UWV of de scholing binnen 3 maanden na afloop is afgerond. 

Wat gebeurt er als het STAP-budget op is?

Iedere twee maanden is er een nieuwe aanvraagmogelijkheid voor de STAP-subsidie. Hierbij geldt dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Als het STAP-budget op is voor het tijdvak waarin je het aanvraagt, dan kun je je geen STAP-aanvraag meer doen bij het UWV voor dit tijdvak. 

Aankomende aanvraagtijdvakken 2023:

  • 1 mei 2023
  • 3 juli 2023
  • 4 september 2023
  • 1 november 2023

 

Tips om je STAP-aanmelding soepel te laten verlopen

Let op dat je op de aanvraagdatum om 9u30 naar de website van het UWV gaat. Laat je scherm open, dan kom je om 10u00 direct vooraan in de wachtrij. Hierdoor kan jij direct aan de slag met jouw aanmelding en ben jij om 10u01 één van de eerste met een succesvolle aanmelding! 

Kom je na 10uur op de pagina, dan sta je helaas helemaal achteraan de rij.

Controleer je SPAM-box als je het STAP aanmeldingsbewijs (pdf) niet hebt ontvangen. Niet ontvangen? Bel ons en wij helpen je verder. 

Controleer je laptop of pc op goed internet

Sla je STAP aanmeldingsbewijs (in pdf) op in een mapje die je snel kunt vinden.

Controleer vooraf jouw eigen DigiD-inloggegevens

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.