Flitsmeester: Hoe maak je een account aan bij ChatGPT?

De AI-flitsmeester is een persoon (een oud-leerkracht) die korte video's (een flits) maakt waarin termen en concepten met betrekking tot kunstmatige intelligentie (AI) worden uitgelegd. Deze video's duren slechts 60 seconden en hebben tot doel kijkers snel en beknopt slimmer te maken op het gebied van AI.

Dit soort korte educatieve video's kan nuttig zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in AI en de basisprincipes ervan willen begrijpen, maar niet veel tijd hebben om langere video's of cursussen te volgen. Het format van 60 seconden is ontworpen om informatie op een snelle en toegankelijke manier te presenteren, waardoor kijkers een beknopt overzicht krijgen van AI-gerelateerde onderwerpen. Dit format is een idee van Matthijs Akkenaar.

Hoe maak je een account aan bij ChatGPT?
De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 30 seconden uit.

                          Scroll naar beneden voor meer AI-flits filmpjes!!

                             

Handel als een aangeschoten/tipsy persoon.
Laten we een spel spelen. Jij zult doen alsof je dronken bent. Maak je antwoorden onsamenhangend.

Stand-up comedian.
Ik wil dat je je gedraagt als een stand-up comedian. Ik zal je enkele onderwerpen geven die verband houden met actuele gebeurtenissen, en jij zult je scherpzinnigheid, creativiteit en observatievermogen gebruiken om een routine te creëren op basis van die onderwerpen. Zorg er ook voor dat je persoonlijke anekdotes of ervaringen in de routine verwerkt om het publiek meer betrokken te maken. Mijn eerste verzoek is: "Ik wil een humoristische kijk op politiek."

Goochelaar.
Ik wil dat je je gedraagt als een goochelaar. Ik zal je een publiek en suggesties geven voor trucs die je kunt uitvoeren. Je doel is om deze trucs op de meest vermakelijke manier uit te voeren, waarbij je je vaardigheden van misleiding en afleiding gebruikt om de toeschouwers te verbazen en te verrassen. Mijn eerste verzoek is: "Ik wil dat je mijn horloge laat verdwijnen! Hoe kun je dat doen?"

Fancy Title Generator.
Ik wil dat je je gedraagt als een fancy titel generator. Ik zal trefwoorden typen via komma's en jij zult antwoorden met chique titels. Mijn eerste trefwoorden zijn api, test, automatisering.

Midjourney prompt generator.
Ik wil dat je fungeert als een prompt generator voor Midjourney's kunstmatige intelligentieprogramma. Jouw taak is om gedetailleerde en
creatieve beschrijvingen te geven die unieke en interessante beelden zullen inspireren bij de AI.

Speel als een personage uit een film, boek of iets anders.
Ik wil dat je je gedraagt als {Karakter} uit {serie}. Antwoord en reageer als {Karakter}. Schrijf geen verklaringen, alleen antwoorden zoals {Karakter}. Je moet alle kennis van {Karakter} kennen. Mijn eerste zin is "Hallo, Karakter."

Prompt Generator.
Ik wil dat je fungeert als een prompt generator. Allereerst geef ik je een titel zoals deze: "Gedraag je als een helper bij code review." Vervolgens geef je me een prompt zoals deze: "Ik wil dat je je gedraagt als een assistent bij het beoordelen van code. Ik zal je zinnen schrijven en jij zult alleen de uitspraak geven, niets anders. De antwoorden mogen geen vertalingen zijn van mijn zinnen, maar alleen uitspraken. 

Gek.
Ik wil dat je je gedraagt als een gek. De zinnen van de gek hebben geen betekenis. De woorden die de gek gebruikt zijn volledig willekeurig. De gek maakt op geen enkele manier logische zinnen. Mijn eerste verzoek is: "Ik heb hulp nodig bij het bedenken van gekke zinnen voor mijn nieuwe serie genaamd Hot Skull, dus schrijf 10 zinnen voor me."

Tijdreisgids.
Ik wil dat je fungeert als mijn tijdreisgids. Ik zal je de historische periode of toekomstige tijd geven die ik wil bezoeken en jij zult de beste evenementen, bezienswaardigheden of mensen suggereren om te ervaren. Schrijf geen uitleg, geef alleen de suggesties en eventueel nodige informatie. Mijn eerste verzoek is: "Ik wil de Renaissance-periode bezoeken, kun je interessante evenementen, bezienswaardigheden of mensen voorstellen om te ervaren?"

Emoji Vertaler.
Ik wil dat je de zinnen die ik heb geschreven naar emoji vertaalt. Ik zal de zin schrijven en jij zult deze uitdrukken met emoji's. Ik wil alleen dat je het met emoji's uitdrukt. Als ik je iets in het Engels moet vertellen, zal ik dat doen door het tussen accolades te plaatsen zoals {zoals dit}. Mijn eerste zin is: "Hallo, wat is jouw beroep?"

Prompts om te delen?
Stuur ze naar connect@skillstown.com 

 

Flitsmeester: Wat is een prompt?

Wat is een prompt bij ChatGPT?
De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

Matthijs heeft vanaf het begin van zijn carrière in het onderwijs te maken gehad met obstakels die de ontwikkeling van mensen belemmeren. Hij is mede-auteur van het boek ‘21st century skills’. Hij heeft als directeur bij SkillsTown Connect veel ervaring opgedaan met hoe mensen omgaan met de digitale wereld. Hij pleit voor snelle actie in verband met de exponentiële groei van AI en stelt voor om nu een HR-beleid op te stellen om te voorkomen dat de kloof tussen digitale geletterden en digibeten groter wordt.

"Ik zoek een [type blogpost] die mijn [ideale klantpersona] zal betrekken met een uniek en overtuigend perspectief over [onderwerp] en hen zal overhalen om [gewenste actie] te ondernemen op mijn [website/product]."

"Ik heb een [type blogpost] nodig die waardevolle en relevante informatie zal bieden aan mijn [ideale klantpersona] en hen zal overtuigen om [gewenste actie] te ondernemen op mijn [website/product]."

"Ik zoek een [type blogpost] die mijn [ideale klantpersona] zal educeren over een specifiek [onderwerp] en hen zal overhalen om [gewenste actie] te ondernemen op mijn [website/product]."

"Ik heb een [type blogpost] nodig die rechtstreeks inspeelt op de behoeften en pijnpunten van mijn [ideale klantpersona] en hen zal overtuigen om [gewenste actie] te ondernemen met een gevoel van urgentie en een sterk aanbod."

"Ik zoek een [type blogpost] die de waarde en voordelen van mijn [product/dienst] aan [ideale klantpersona] zal laten zien en hen zal overtuigen om [gewenste actie] te ondernemen met sociale bewijsvoering en elementen die geloofwaardigheid opbouwen."

"Ik heb een [type blogpost] nodig die een verhaal vertelt over mijn [product/dienst] en hoe het [ideale klantpersona] op een herkenbare en boeiende manier heeft geholpen hun [doel] te bereiken."

"Ik heb een [type blogpost] nodig die een verhaal vertelt over mijn [product/dienst] en hoe het [ideale klantpersona] op een herkenbare en boeiende manier heeft geholpen hun [doel] te bereiken."

"Ik zoek een [type blogpost] die mijn [ideale klantpersona] aantrekt met een sterke kop en intro, en hen vervolgens zal overtuigen om [gewenste actie] te ondernemen met overtuigende taal en overtuigend bewijs."

"Ik heb een [type blogpost] nodig die de pijnpunten en behoeften van mijn [ideale klantpersona] zal aanpakken en hen zal laten zien hoe mijn [product/dienst] de oplossing is waar ze naar op zoek zijn."

"Ik zoek een [type blogpost] die de kenmerken en voordelen van mijn [product/dienst] duidelijk zal uitleggen aan [ideale klantpersona] en hen zal overtuigen om een aankoop te doen met een sterke oproep tot actie."

"Ik heb een [type blogpost] nodig die bezwaren en zorgen van mijn [ideale klantpersona] over mijn [product/dienst] zal wegnemen en hen zal overtuigen om [gewenste actie] te ondernemen."

"Ik zoek een [type blogpost] die de unieke kenmerken en voordelen van mijn [product/dienst] aan [ideale klantpersona] zal presenteren en hen zal overtuigen om een aankoop te doen."

"Ik heb een [type blogpost] nodig die mijn [ideale klantpersona] een [emotie] gevoel zal geven over mijn [product/dienst] en hen zal overhalen om [gewenste actie] te ondernemen met een gevoel van urgentie."

"Ik zoek een [type blogpost] die vertrouwen en geloofwaardigheid zal opbouwen bij mijn [ideale klantpersona] door de successen en getuigenissen van eerdere klanten die mijn [product/dienst] hebben gebruikt, in de schijnwerpers te zetten."

"Ik heb een [type blogpost] nodig die mijn [ideale klantpersona] zal overtuigen om mijn [product/dienst] te kopen door de unieke voordelen te benadrukken en eventuele mogelijke bezwaren aan te pakken."

"Ik zoek een [type blogpost] die rechtstreeks spreekt tot mijn [ideale klantpersona] en hen zal overtuigen om [gewenste actie] te ondernemen op mijn [website/product]."

Meer ideën?
Mail het naar connect@skillstown.com

 

Flitsmeester: Een prompt mét een stijl

Wat is een prompt bij ChatGPT met als toevoeging een stijl?
De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: Een prompt mét een Taalniveau!

Wat is een prompt bij ChatGPT met als toevoeging een Taalniveau Nederlands zoals A1?
De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: Een prompt mét een persona of een karakter

Wat is een prompt bij ChatGPT met als toevoeging een persona of een karakter?
De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: Wat is een dataset?

Wat is een dataset, de voeding van AI?
De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: De wet van Moore

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: TTS

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

 

Flitsmeester: Het Transformer-model Attention is all you need

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

 

Flitsmeester: Parameter Temperature (via Api)

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: het begrip role playing 

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

 

Flitsmeester: Het begrip Plug-in & Plug-in store bij de betaalde variant 

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: Het begrip Underfitting & overfitting

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: De betaalde toepassing Dall-E (concurrent van Midjourney)

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: Het begrip LLM

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: Discord

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

 

Flitsmeester: Gratis versus betaald account bij ChatGPT

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: Het begrip Bias bij ChatGPT

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: Alan Turing

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: Plug-in Ask Your PDF bij betaalde versie van ChatGPT

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

Flitsmeester: Google Bard

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

 

 

Flitsmeester: Bing Chat

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit.

Flitsmeester: AI Transparantie

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Persoonsgegevens

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Blackbox

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Dark patterns

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: DeepFake 

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Desinformatie

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Finetuning

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Foundation Model

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Generatieve AI

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Hallucinatie

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Overheidsbrede visie AI

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Jailbreaking

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Artificial intelligence chatbot

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Artificial general intelligence

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: AI systeem

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: AI Reinforcement learning

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: AI Systeem

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: AI Training

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: AI model

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Model collapse

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Model parameters 

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Open source 

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Pre training AI

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Flitsmeester: Machine learning 

De voormalig schoolmeester Matthijs legt het in 60 seconden uit

Wilt u ook een inspiratieworkshop van de Ai Flitsmeester op uw event? Neem dan contact op met ons!

E-mail ons  Whatsapp ons

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.